Triathlonteam.nl handhaaft 2e plaats tussenstand Lotto Eredivisie Triathlon

Posted by
Rob Kwaaitaal
Date
 22 juni 2014
Share

Op zaterdag 21 juni werd in Stein de derde wedstrijd uit de Lotto Eredivisie Triathlon gehouden. Het betrof een stayer sprint triathlon over 750 meter zwemmen, 26 km fietsen en 5 km lopen. Voor Triathlonteam.nl stonden aan de start: Marc Geerts, Maikel Zuiderhoudt, Frank Heestermans en Rob Kwaaitaal.

Voor het eerst dit jaar werd het zwemonderdeel zonder wetsuit afgewerkt. Triathlonteam.nl kon zo direct profiteren van de door BlueSeventy gesponsorde ‘snelle’  triathlonpakken. Deze pakken sluiten heel nauw aan (compressie) en nemen vrijwel geen water op.

Vooraf was het spannend hoe ons team zou presteren. Frank Heestermans had al een paar weken last van een voetblessure en Maikel Zuijderhoudt heeft zich de laatste tijd vooral op Duathlon gericht.

Marc Geerts leverde weer een degelijke wedstrijd af door na het zwemmen direct naar de kopgroep van het fietsen te rijden. Met een 8ste looptijd werd hij uiteindelijk 6de

Maikel Zuijderhoudt zwom veel beter dan de wedstrijd in Amsterdam en kwam slechts 11 seconden achter Rob uit het water. Terwijl Rob net wel de sprong naar de tweede fietsgroep kon maken lukte Maikel dit helaas net niet. Door een 3e looptijd wist hij een hele mooie 14de plek voor ons team binnen te halen.

Rob Kwaaitaal kon, samen met Cesar Beilo en Tom Rademaker, het gat van 20 seconden naar de tweede fietsgroep dichten. Door een solide looponderdeel en door op het laatst nog te versnellen wist Rob de 26ste plaats te behalen.

Frank Heestermans zwom sterk maar moest door de lange zwem-loopwissel en zijn voet blessure net een gaatje laten vallen. Hierdoor kon hij niet de sprong naar de eerste fietsgroep maken. Hij kwam daardoor samen met Rob in de tweede fietsgroep terecht. Het lopen ging door de voetblessure van Frank niet zoals we van Frank zijn gewend. Toch lukte het hem om waardevolle punten voor ons team te scoren (30ste plaats).

Triathlonteam.nl werd 4e in de teamuitslag en hiermee lukte het ons om de 2e plaats in de tussenstand te handhaven!

Teamuitslag:

1. Team4Talent

2. Triteam4Unicef

3. ProTriathlon

4. Triathlonteam.nl

5. Trimates

 

Tussenstand:

1. Team4Talent

2. Triathlonteam.nl

3. ProTriathlon

4. Triteam4Unicef

5. Challenge Almere

De volgende wedstrijd in de Lotto Eredivisie Triathlon wordt gehouden op 23 augustus in Veenendaal.

Leave a Comment

Even wachten alstublieft.