Triathlonteam.nl verrast met derde plaats op het NK OD in Weert

Posted by
admin
Date
 29 mei 2014
Share

Tijdens de eerste wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon heeft Triathlonteam.nl een prachtige derde plaats behaald. Sterker geachte teams  zoals Squadra Veloce uit Eindhoven, Trimates uit Utrecht en TriTeam4Unicef uit Rotterdam werden afgehouden van het podium. De wedstrijd werd gewonnen door Team4Talent. ProTriathlon werd tweede.

 

De wedstrijd over de Olympische afstand (1500m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) was tevens het decor van het Nederlands Kampioenschap. Het zwemmen vond plaats in het kanaal van Weert en was zoals altijd enorm chaotisch.

 

Na 19.19 minuten kwam Tom Havekes als negende uit het water en wist zich vervolgens makkelijk in de tweede fietsgroep te handhaven. Het vele fietsen deze winter heeft voor Tom daarmee goed uitgepakt. Tom kwam als 12de van de fiets en kwam door een goed looponderdeel als 14de over de finish.

 

Marc Geerts en Frank Heestermans zaten na het zwemmen in de derde fietsgroep. Na het fietsen wist Marc Geerts door middel van een snelste looptijd (32.56) nog op te rukken naar een zevende positie. Frank Heestermans kwam als 25ste van de fiets en liep door het hele veld naar een knappe plaats 16.

 

Rob Kwaaitaal kwam als 33ste van de fiets maar moest helaas tijdens het lopen flink wat posities inleveren en finishte uiteindelijk als 40ste. Op slechts drie punten voorsprong op de nummer vier werd hiermee een plek op het podium veilig gesteld.

 

De volgende wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon is op 8 juni in Amsterdam.  Het betreft hier het Nederlands Kampioenschap Sprint Triathlon (750m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen). Voor Triathlonteam.nl staan dan aan de start: Marc Geerts, Tom Havekes, Frank Heestermans en Maikel Zuijderhoudt. Rob Kwaaitaal start buiten de eredivisie ook in de NK-serie.

 

P5183186 P5183160

Leave a Comment

Even wachten alstublieft.